Produse in cos: [0]
Cosul este gol!


Terapii cu miere şi scorţişoară
Boli de inima. Intinde pe paine miere si presara putina pudra de scortisoara, in locul gemului. Este recomandat consumul zilnic, la micul dejun. Datorita faptului ca aceasta combinatie imbunatateste circulatia sanguina si intareste ritmul cardiac, persoanele cu probleme cardiovasculare au posibilitatea sa previna eventualele probleme apeland cu incredere la aceasta combinatie.

Polenul
În urma ultimelor cercetări s-a descoperit că polenul crud este un panaceu universal esential pentru sanatate.

Păstura
Păstura pură este una dintre cele mai importante surse de seleniu, un mineral esenţial pentru sănătatea organismului, cu acţiune puternic antioxidantă. Specialiştii apreciază că antioxidanţii precum seleniul neutralizează radicalii liberi şi au puterea să reducă şi să prevină efectele lor negative.

Vitaminizare Cu Produse Apicole
Avantajul produselor apicole este acela că, în timp ce vindecă ele şi hrănesc, energizează, vitaminizează şi întăresc sistemul imunitar.

produse apicole / pastura 100g

Pastura 100g

Pastura 100g39.50 Lei  
*cu TVA inclus

COD PRODUS: 602


Detalii produs

PASTURA

Informatii generale

Pastura reprezinta unul dintre cele mai valoroase produse ale stupului. Acesta este un produs natural cu o valoare terapeutica si antibiotica de trei ori mai mare decât cea a polenului. Are un continut bogat în seleniu care ajuta la detoxifierea organismului si stimuleaza sistemul imunitar.

Nu se cunoaste ca, de fapt, pastura este polenul recoltat de albine, apoi fermentat de acestea în conditiile naturale oferite de stup. Aici, sub influenta temperaturii, a umiditatii si a florei microbiene, polenul trece prin numeroase transformari biochimice si, dupa trei luni de fermentatie naturala, se transforma în pastura. Acest produs nou, pastura, are o compozitie chimica îmbunatatita fata de cea a polenului. În prezent se obtine si în tara noastra, laptisor de matca si pastura pure.
Pastura denumita si „pâinea albinelor” este asimilata usor  în organism datorita aciditatii sale ridicate. Ea are în compozitie lipide, carbohidrati, carotenoizi (provitamina A), vitamina E, vitamina C, enzime si aminoacizI.
                                                                                                                                                 
Beneficii
Tratarea anemiilor printr-o cura cu pastura de 90 de zile.

Se asigura o detoxifiere profunda a întregului organism

Pastura pura este una dintre cele mai importante surse de seleniu, un mineral esential pentru sanatatea organismului, cu actiune puternic antioxidanta. Specialistii aprecia­za ca antioxidantii precum seleniul neutralizeaza radicalii liberi si au puterea sa reduca si sa previna efectele lor negative.

Consumul de pastura este foarte benefic fumatorilor si consumatorilor de alcool.

Consumul de alcool si tutun, determina o slaba absorbtie a seleniului.
Asadar, bautorii si fumatorii trebuie sa consume alimente bogate în seleniu (peste, nuci, usturoi, cereale integrale, ficat, seminte de floarea-soarelui, nuci), o cura cu pastura completând deficitul acestui mineral.

În urma studiilor de specialitate s-a constatat o eficienta deosebita în terapia bolilor de ficat. 

S-au constatat rezultate deosebite în hepatitele acute si cronice, la fel si in cirozele uscate si umede, deoarece pastura se numara printre putinele remedii care refac celula hepatica.

Doza obisnuita recomandata este de 10 - 20g pe zi în doza unica sau în doua reprize, administrate cu 30 – 45 minute dupa masa pentru a evita un eventual discomfort gastric. Doza zilnica va trebui sa creasca, dupa 10 zile, treptat pâna la 30g pe zi, iar gramajul se va împarti în trei prize de câte 10 g fiecare. Pauzele între doze trebuie sa fie de doua ore. Se poate completa terapia cu câte o cana de ceai de armurariu pe zi.

Cura cu pastura de 30 de zile, de trei ori pe an îmbunatateste semnificativ activitatea sistemului imunitar al organismului, diminuând totodata starea de oboseala.

Terapia cu pastura aduce beneficii importante în tratarea anemiilor, a stressului cotidian, în reglarea tranzitului intestinal, tratarea afectiunilor de colon, a chisturilor ovariene, a nodulilor mamari. Pastura este minunata în alimentatia copiilor, a celor care urmeaza diete de slabit, a celor cu stari de slabiciune si lipsiti de energie, pentru a întari muschiul cardiac, pentru o mai buna activitate cerebrala.

Fiind unul dintre cele mai valoroase produse ale stupului, pastura are un puternic efect antiviral, efect similar interferonului natural, cu rol deosebit în stimularea imunitatii organismului.

Indicatile terapeutice ale pasturii sunt în principiu aceleasi cu ale polenului, însa actiunea ei este mult mai puternica si mai rapida, iar în cazul afectiunilor hepatice rezultatele sunt cu adevarat remarcabile.

Din pacate persoanele alergice la polen nu pot folosi pastura.

 

Floria.ro