Seminte de Canepa

Seminte de Canepa

Semintele de cânepă reprezintă un aliment complet din punct de vedere nutritional făcând parte din categoria superalimentelor.
Informaţii Nutriţionale
Aceste seminţe conţin cei 21 de aminoacizi cunoscuţi, inclusiv cei opt aminnoacizi esenţiali pe care organismul uman nu îi poate produce. Aminoacizii conţinuţi sunt folosiţi imediat de către organism pentru a regenera părul, unghiile, pielea, muşchii şi ţesutul conjunctiv. Seminţele de cânepă conţin porţia perfectă de acizi graşi esenţiali omega trei şi şase. Această sursă de Omega 3 şi Omega 6 (acid esenţial cu proprietăţi antiinflamatorii şi de echilibrare hormonală), este stabilă pe termen lung, iar prin conţinutul de Omega 9 se aduc multiple beneficii frumuseţii. De asemenea conţin o cantitate importantă de lecitină. Dintre cele mai importante minerale pe care le conţin seminţele de cânepă, amintim : fosforul care este un mineral de depozitare a energiei; potasiu, un mineral de activare a energiei; magneziul, care construieşte oase şi deschide mai mult de trei sute de căi de detoxifiere a organisdmului; sulful, un mineral al frumuseţii; calciul, care relaxează tractul digestiv şi muşchii; fierul, constructor de sânge şi oxigenator; mangan, cu aceleaşi proprietăţi cu fierul; sodiul, care echilibrează potasiul din organism, şi hrăneşte glandele suprarenale; cupru; platină; stronţiu; nichel; germaniu.

Dintre seminţele comestibile, seminţele de cânepă, reprezintă singura sursă de proteine asimilate complet de către organismul uman. Acizii graşi esenţiali ajută sistemul imunitar, reprezintă antioxidanţi puternici, care apără pielea de soare, conferindu-i totodată un aspect mult mai plăcut.
Seminţele decorticate de cânepă sunt obţinute prin separarea mecanică a cojii de miez. Fibrele din seminţele de cânepă menţin sănătoasă flora intestinală, elimină constipaţia şi curăţă tractul digestiv.
 
Reţete culinare
În două sute ml de iaurt se adaugă două linguriţe de seminţe de cânepă, câteva merişoare şi prune deshidratate.

Pastă de Avocado cu Seminţe de Cânepă

Ingrediente : 1 fruct de avocado, două linguri de sămânţe de cânepă, lămâie, sare, pătrunjel, puţin usturoi.
Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare, obţinându-se o pastă gustoasă.

Salată de roşii, urdă şi seminţe de cânepă
Aveţi nevoie de 2 roşii, câteva cubuleţe de urdă, 2 linguri de seminţe de cânepă, busuioc, sare şi puţin ulei de cânepă natural. Amestecaţi toate ingredintele într-un bol.

Îngheţată de afine cu pudră de cânepă

Aveţi nevoie de 2 linguri de afine, 2 linguri de pudră de cânepă, 1 lingură de apă, 2 linguri de miere. Amestecaţi totul într-un blender şi introduceţi la congelator.

Trebuie sa va logati pentru a putea comenta !


Momentan nu exista comentarii