Polenul

Polenul

Informaţii generale
În urma ultimelor cercetări s-a descoperit că polenul crud este un panaceu universal esential pentru sanatate. Conform cercetarilor de laborator, polenul crud reechilibreaza flora bacteriană normală a intestinelor, protejându-le contra bacteriilor patogene, cărora le inhibă dezvoltarea, scăzând totodată absorbţia de colesterol din intestine, şi oferind protecţie contra cancerelor hormonodependente.
Consumul de polen conduce la diminuarea pierderii de calciu din oase, cu rol de prevenţie în osteoporoză, în vreme ce calciul şi vitamina D, pe care le conţine în cantităţi mari, sunt implicate în întreţinerea ţesutului osos.
Este util pentru persoanele care desfăşoară muncă intelectuală, îmbunătăţind activitatea creierului, prin creşterea capacităţii de lucru şi scăderea fenomenelor de oboseală, reducerea efectelor stressului, diminuarea depresiei psiho emoţionale.

Conţinut bogat de vitamine şi minerale

În conţinutul polenului se găsesc toţi micronutrienţii esenţiali pentru menţinerea unei stări de sănătate optime, care lipsesc din alimentaţia modernă datorită supraprocesării acesteia. Compoziţia acestui produs minunat al stupului include vitamine lipo-solubile (A cu carotenoizi numeroşi, D, E, K) cât şi vitamine hidro-solubile (C, B1, B2, B3, B5, B6,B12). Polenul conţine minerale precum fier, magneziu, zinc, calciu, selenium, fosfor. Mai contine enzime şi proenzime.În ciuda faptului că polenul conţine glucide (aproximativ 20-30%), poate fi consumat şi de către diabetici. Studii de specialitate au stabilit că prin consumul a 2-3 linguriţe de polen pe zi, la diabetici ajută la obţinerea şi întreţinerea unui nivel glucidic mai bun, la reglarea tuturor funcţiilor organismului şi obţinerea unei stări de bine. De asemenea este bine de ştiut că în polen se regăsesc toţi aminoacizii esenţiali. În ceea ce priveşte temerea că polenul are o mare încărcătură de hormoni masculini, aceasta este o părere învechită, ce porneşte de la faptul că polenul reprezintă celula sexuală masculină a plantei. În urma cercetărilor biochimice asupra plantelor această idee a fost infirmată. Prin efectele sale nutritive profunde şi complexitatea sa, stimularea este mai mult funcţională decât hormonală. Polenul ajută la întreţinerea potenţei şi la recuperarea funcţiei reproducătoare masculine.
Dacă polenul este administrat împreună cu lăptişorul de matcă crud, efectele polenului sunt amplificate. Polenul şi lăptişorul de matcă acţionează sinergic, se susţin reciproc, completându-se şi îmbunătăţind toate funcţiile organismului. Sunt foarte importante, efectele acestei combinaţii cu privire la prevenirea şi tratarea atât a adenoamelor de prostată cât şi a cancerelor de prostată la bărbaţi.

Administrare
Este ideala administrarea de polen crud, întrucât prin uscare se distrug lactobacilii, bifidobacilii, drojdiile, o mare parte din vitamine, enzime şi proenzime.
Ideal este ca administrarea polenului să se facă dimineaţa, dar se poate împărţi şi în mai multe porţii. Cel mai bine este să se înceapă cu două linguriţe pe zi şi să se crească progresiv până la doza optimă, care se păstrează constantă un timp. După ce s-au echilibrat funcţiile corpului, se poate trece la doza normală de întreţinere a unei persoane sănătoase, respectiv de 15g pe zi sau 3 linguriţe.La copiii de peste un an se vor administra doar două linguriţe pe zi.

Administrare – Precauţii
O mare parte din proteinele polenului sunt sub formă de aminoacizi, adică direct absorbabili în tubul digestiv, fără a mai necesita un efort digestiv. Conţinutul ridicat de proteine impune o mica precautie in administrare. Proteinele ajunse în stomac, stimulează secreţia gastrică. În această situaţie, dacă persoana respectivă nu a mâncat nimic, având deja o sensibilitate gastrică, şi este la început în folosirea polenului, poate apărea senzaţia de arsură. Pentru a evita o astfel de neplăcere, se recomandă ca cei care nu au mai luat polen, când încep administrarea lui, pentru o vreme să îl ia după ce au mâncat şi să înceapă cu doze mai mici.
Este evident că persoanele alergice nu vor putea consuma acest produs.   
 
Trebuie sa va logati pentru a putea comenta !


Momentan nu exista comentarii