Păstura

Păstura

Informaţii generale
Păstura reprezintă unul dintre cele mai valoroase produse ale stupului. Acesta este un produs natural cu o valoare terapeutică şi antibiotică de trei ori mai mare decât cea a polenului. Are un conţinut bogat în seleniu care ajută la detoxifierea organismului şi stimulează sistemul imunitar.Nu se cunoaşte că, de fapt, păstura este polenul recoltat de albine, apoi fermentat de acestea în condiţiile naturale oferite de stup. Aici, sub influenţa temperaturii, a umidităţii şi a florei microbiene, polenul trece prin numeroase transformări biochimice şi, după trei luni de fermentaţie naturală, se transformă în păstură. Acest produs nou, păstura, are o compoziţie chimică îmbunătăţită faţă de cea a polenului. În prezent se obţine şi în ţara noastră, lăptişor de matcă şi păstură pure. Păstura denumită şi „pâinea albinelor” este asimilată uşor  în organism datorită acidităţii sale ridicate. Ea are în compoziţie lipide, carbohidraţi, carotenoizi (provitamina A), vitamina E, vitamina C, enzime şi aminoacizI.
                                                                                                                                                   
Beneficii
Tratarea anemiilor printr-o cură cu păstură de 90 de zile.
Se asigură o detoxifiere profundă a întregului organism.
Păstura pură este una dintre cele mai importante surse de seleniu, un mineral esenţial pentru sănătatea organismului, cu acţiune puternic antioxidantă. Specialiştii apreciază că antioxidanţii precum seleniul neutralizează radicalii liberi şi au puterea să reducă şi să prevină efectele lor negative.
Consumul de păstură este foarte benefic fumătorilor şi consumatorilor de alcool.
Consumul de alcool şi tutun, determină o slabă absorbţie a seleniului.
Aşadar, băutorii şi fumătorii trebuie să consume alimente bogate în seleniu (peşte, nuci, usturoi, cereale integrale, ficat, seminţe de floarea-soarelui, nuci), o cură cu păstură completând deficitul acestui mineral.
În urma studiilor de specialitate s-a constatat o eficienţă deosebită în terapia bolilor de ficat.
S-au constatat rezultate deosebite în hepatitele acute şi cronice, la fel si in cirozele uscate si umede, deoarece pastura se numara printre putinele remedii care refac celula hepatică.
Doza obişnuită recomandată este de 10 - 20g pe zi în doză unică sau în două reprize, administrate cu 30 – 45 minute după masă pentru a evita un eventual discomfort gastric. Doza zilnică va trebui să crească, după 10 zile, treptat până la 30g pe zi, iar gramajul se va împărţi în trei prize de câte 10 g fiecare. Pauzele între doze trebuie să fie de două ore. Se poate completa terapia cu câte o cană de ceai de armurariu pe zi.
Cura cu păstură de 30 de zile, de trei ori pe an îmbunătăţeşte semnificativ activitatea sistemului imunitar al organismului, diminuând totodată starea de oboseală.
Terapia cu păstură aduce beneficii importante în tratarea anemiilor, a stressului cotidian, în reglarea tranzitului intestinal, tratarea afecţiunilor de colon, a chisturilor ovariene, a nodulilor mamari. Păstura este minunată în alimentaţia copiilor, a celor care urmează diete de slăbit, a celor cu stări de slăbiciune şi lipsiţi de energie, pentru a întări muşchiul cardiac, pentru o mai bună activitate cerebrală.
Fiind unul dintre cele mai valoroase produse ale stupului, păstura are un puternic efect antiviral, efect similar interferonului natural, cu rol deosebit în stimularea imunităţii organismului.
Indicaţile terapeutice ale păsturii sunt în principiu aceleaşi cu ale polenului, însă acţiunea ei este mult mai puternică şi mai rapidă, iar în cazul afecţiunilor hepatice rezultatele sunt cu adevărat remarcabile.
Din păcate persoanele alergice la polen nu pot folosi păstura.

 
Trebuie sa va logati pentru a putea comenta !


Momentan nu exista comentarii