Laptisor de Matca

Laptisor de Matca

Informatii Generale

Laptisorul de matca este cunoscut ca fiind secretia unor glande hipofaringeale ale albinelor lucratoare.Culoarea acestuia este alb galbuie, usor vâscoasa, omogena. Laptisorul de matca serveste, interiorul stupului, drept hrana pentru puietul de albine lucratoare, în primele trei zile de viata, dar si ca hrana pentru matca, care asigura perpetuarea întregii colonii, de unde si numele produsului.

Conform studiilor de specialitate laptisorul de matca este cel mai puternic aliment-medicament.

Acest produs minune al stupului este compus din 67% apa, 12.5% proteine, 11% zaharuri simple, 5% acizi grasi, vitamine din complexul B (B5 si B6 în special), minerale, enzime, hormoni, substante cu efecte antibiotice si antivirale. În ceea ce privesc prehormonii, precursori ai hormonilor umani, enzimele si substantele antimicrobiene sunt cele mai putin cunoscute, si totodata, cele care fac din acest produs miracol al stupului, un remediu cu o intensitate a actiunii terapeutice foarte mare.

Administrare

În prezent s-a ajuns la concluzia ca profilactic sau în cazul unui tratament trebuie sa se înceapa cu o doza minima de 1g de laptisor de matca crud, pe zi. În afectiuni grave se poate ajunge si la 6-8g pe zi în priza unica sau fractionat în doua prize zilnice.

Se vor face cure de 30 de zile pâna la 90 de zile, urmate de 10-30 de zile pauza.

Pentru o absorbtie mai buna, este recomandabil ca produsul sa se administreze dimineata, cu 15 minute înainte de masa.

Afectiuni prevenite cu laptisor de matca

Osteoporoza
Dupa vârsta de 45 de ani, se recomanda de doua ori pe an, câte o cura de laptisor de matca, cu o durata de doua luni, timp în care se consuma câte un gram din acest produs minunat al stupului.El stimuleaza si sustine activitatea ovarelor, favorizând secretia de estrogen, hormon implicat direct în procesele de asimilare a calciului si care, atunci când este secretat în organism, în cantitati insuficiente, determina aparitia osteoporozei.

Boala canceroasa
O substanta numnita 10-HDA (10-hidroxi-2-decenoic), care este continuta doar de catre laptisorul de matca, în stare cruda, are efecte exceptionale de prevenire si de combatere a bolii canceroase indiferent de localizare.Cum actioneaza aceasta substanta? Împiedica procesul de vascularizare a tumorilor, împiedicândastfel cresterea si proliferarea acestora.Se recomanda 1-3 cure pe an, cu o durata de 60 de zile, timp în care se consuma un gram de laptisor de matca crud pe zi.În timpul acestei cure se va tine un regim alimentar vegetarian, cu multe cruditati, menit sa pregateasca si sa faca favorabil terenul pentru actiunea antitumorala a acestui produs miraculos.

Cancerul de prostata
Pentru prevenirea cancerului de prostata se recomanda în general aceleasi cure de la boala canceroasa.În cancerul de prostata, laptisorul de matca, are un efect cu totul special, datorita faptului ca pe lânga efectul antitumoral direct, are si o actiune de reglare hormonala.

Ateroscleroza
Studii de specialitate arata ca prin administrarea laptisorului de matca timp de 30-60 de zile scade nivelul colesterolului si al trigliceridelor, previne depunerea acestora pe vasele de sânge.Se recomanda cura în care se administreaza câte 1-2 grame de laptisor de matca pe zi, pe stomacul gol, înaintea meselor principale.Tratamentul va dura minimum 30 de zile si va fi reluat pâna la de trei ori pe an.

Infarct miocardic
Pe lânga faptul ca reduce colesterolul si trigliceridele, ca previne formarea placilor de aterom (datorita efectului antioxidant), laptisorul de matca are si efect hipotensor si vasodilatator. Persoanele cu probleme cardiace, ar trebui sa faca, mai ales în perioadele de stress intens, tratament cu laptisor de matca, în cure de 60 de zile. Pe parcursul tratamentului se iau câte doua grame din acest produs minune al stupului, pe stomacul gol.

Sensibilitate la gripa, infectii în general
Administrarea laptisorului de matca are efect antiviral direct, stimuleaza productia de celule ale sistemului imunitar, si le activeaza pe cele existente. Se recomanda curele scurte de 7 zile, timp în care se administreaza 2-4 grame pe zi. Este o terapie excelenta pentru profilaxia gripei.

Dementa senila
Se tin de trei ori pe an, cure de 60 de zile, timp în care se administreaza câte 2 grame de laptisor de matca zilnic. Acest tratament este recomandat în special, începând cu vârsta de 50 de ani, când sistemul nervos începe sa fie mai intens afectat de catre procesele degenerative.

Depresie, stari anxioase
Pacientii depresivi sau depresivi - anxiosi, care iau laptisor de matca îsi recapata treptat tonusul psihic si mental, apetitul alimentar si somnul revin la normal, dispar starile astenice. Sub actiunea acestui minunat produs al stupului, scoarta cerebrala începe din nou sa secrete si elibereze, în cantitati suficiente, în organism neurotransmitatorii care induc stari de optimism si tonus psihomental. Se tin cure de 30 de zile, timp în care de iau 2-4 grame de laptisor de matca crud, dupa care se face o pauza de 1-2 saptamâni, apoi tratamentul se poate relua.

Sindromul oboselii cronice
Se tine o cura de trei luni, timp în care se iau 1-3 grame de laptisor de matca crud, pe zi, (se începe cu doze de 1g pe zi). Se pot face doua astfel de tratamente, fiecare cu o durata de 3 luni, între ele lasându-se o pauza de o luna. Acest produs miracol al stupului este printre cele mai puternice energizante naturale cunoscute, ajutând la recuperarea capacitatii de munca, la îmbunatatirea unor functii cognitive, atentia, capacitatea de concentrare, memoria, la normalizarea somnului.

Anemie
Sub actiunea laptisorului de matca crud, în organismul uman se observa o intensificare a procesului de formare a globulelor rosii. Administrat în doze suficiente, acest produs al stupului, ajuta la eliminarea defectelor morfologice ale hematiilor si previne procesele anormale de distructie a acestora. Se tin cure de 4 saptamâni, vreme în care se iau câte 2-5 grame de laptisor de matca zilnic, cantitatea creste direct proportional cu gravitatea anemiei.

Miopie, miopie progresiva
Un studiu facut în anul 2008 pe un numar de 25 de pacienti cu miopie, a demonstrat ca administrarea laptisorului de matca crud, produce îmbunatatiri notabile în aceasta afectiune. Pacienttii care au luat acest remediu, au prezentat dupa 60 de zile de tratament o acuitate vizuala mai buna si o mai mare sensibilitate la contrast. Se administreaza câte 1-2 grame de laptisor de matca crud, în fiecare zi, pe o perioada de 2-3 luni.

Diabet de tip II
Una dintre cele mai importante utilizari ale laptisorului de matca crud este în aceasta afectiune, unde scade în mod spectaculos rezistenta la insulina a organismului. Sub actiunea acestui produs miraculos al stupului, pancreasul nu mai este fortat pentru a secreta mai multa insulina, nu se intervine nici cu remedii exterioare menite sa scada glicemia (ceea ce ar da un anumit nivel de dependenta) ci pur si simplu este ajutat organismul sa se descurce mai bine cu insulina pe care este deja capabil sa o secrete. Astfel o cura de doua luni, timp în care se iau câte 1-3 grame din acest remediu pe zi, conduce la scaderi semnificative ale valorilor glicemiei, efectul pastrându-se vreme de mai multe saptamâni si dupa încheierea tratamentului.

Infertilitate la barbati, impotenta
Administrarea laptisorului de matca crud creste nivelul testosteronului din sânge, actiune terapeutica utila barbatilor cu probleme de fertilitate, potenta, aparute pe fondul problemelor endocrine. Se administreaza câte doua grame de laptisor de matca crud pe zi, timp de 90 de zile.

Reumatism
Laptisorul de matca stimuleaza glandele suprarenale sa secrete cortizon, cu efect antiinflamator, stopând procesele degenerative la nivelul articulatiilor si favorizeaza refacerea tesuturilor cartilaginoase din articulatii. Având efect antiinflamator, grabeste vindecarea articulatiilor inflamate sau afectate de reumatism. Este recomandat un tratament de 60 de zile, timp în care se vor consuma 3 grame de laptisor de matca pe zi. Se vor face 2-3 asemenea cure pe an.

Hepatita
Laptisorul de matca este foarte eficient în tratarea hepatitelor de tip A, B, C. Dupa consumul de laptisor de matca s-a observat scaderea transaminazelor si îmbunatatirea starii generale a pacientilor. Sunt recomandate cure de 90 de zile, timp în care se ia 3 grame de laptisor pe zi, preferabil dimineata înainte de a mânca. Dupa aceasta cura se va tine o pauza de 45 de zile dupa care se poate reîncepe cura.

Detoxifirea organismului
Laptisorul de matca are o actiune de detoxifiere si regenerare a celulelor. Se recomanda consumarea a 2 grame de laptisor de matca crud pe zi, timp de 2 luni. Se va repeta aceasta cura de 2-3 ori pe an.

Tratarea cailor respiratorii
Tratamentul cu laptisor de matca s-a dovedit a fi foarte eficient în cazul astmului si a bronsitei acute. Este recomandata o perioada de tratament de 60 de zile, timp în care se vor consuma 2 grame din acest minunat produs al stupului.

Parkinson
Prin consumul de laptisor de matca se încetineste procesul de îmbatrânire si dementa. Prin actiunea sa laptisorul îmbunatateste fluxul de sânge în creier, iar datorita prezentei acidului 10-hidroxi-2-decenoic, are efecte pozitive asupra sistemului nervos. Prin consumarea laptisorului se contribuie la alimentara creierului cu hormoni naturali. Se recomanda trei cure pe an de câte 60 de zile, prin administrarea une doze zilnice de 2 grame de laptisor de matca crud.

Caderea parului
Laptisorul de matca este folosit cu succes împotriva caderii parului. La administrarea de durata a laptisorului de matca crud în special în combinatie cu polen, s-a observat  cum parul de pe cap s-a îndesit si si-a recapatat vigoarea. Laptisorul de matca se poate folosi prin aplicarea directa pe piele, sau prin folosirea sa în sampoane naturale cu laptisor de matca.
 

Trebuie sa va logati pentru a putea comenta !


Momentan nu exista comentarii