Polenul Recoltat de Albine
Din punct de vedere nutriţional, polenul contribuie în mod esenţial în alimentaţie prin elementele nutritive de bază, care îşi dovedesc valoarea în numeroase situaţii. Un caz special este reprezentat de denutriţiile proteice şi în general de toate tipurile de carenţe nutriţionale în care este necesar să se utilizeze produse a căror concentraţie în elemente nutritive este superioară mierii.

Postat: in data 2/25/2014, categoria "Apiterapie"


Păstura
Polenul recoltat de albine este depozitat în stup, în celulele fagurilor. Schimbările ce intervin în timpul depozitării, datorită condiţiilor de temperatură şi umiditate, conduc la formarea păsturii, cunoscută şi sub denumirea de "pâinea albinelor".

Postat: in data 2/25/2014, categoria "Apiterapie"


Lăptişor de Matcă
Lăptişorul de matcă este secretat de glandele hipofaringiene ale albinelor lucrătoare tinere, albinele doici, pentru a hrăni larvele tinere şi matca adultă. Lăptişorul de matcă reprezintă hrana destinată larvelor de matcă în vârstă de patru până la cinci zile. Principalii constituenţi ai lăptişorului de matcă sunt apa, proteinele, zaharurile, lipidele, sărurile minerale.

Postat: in data 2/26/2014, categoria "Apiterapie"